Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић: Заједно учимо најважније животне лекције

Јановић: Заједно учимо најважније животне лекције
Датум објаве: 10.07.2019 12:39 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Недавно је дјечак Ђорђе спасио свог друга Миомира Делића од дављења у ријеци Зети. Министарство спорта и младих, у сарадњи са Ватерполо-пливачким савезом је, тим поводом, дјечаку Миомиру и његовим сестрама омогућило бесплатно похађање школе пливања у ,,Школи пливања и ватерпола“, у склопу комплекса Верде.

Том приликом министар Никола Јановић је поздравио дјечаке Ђорђа и Миомира, као и његове сестре, те ушао са њима у базен и дао им прву лекцију пливања. Јановић је казао да се у оваквим ситуацијама показује да спорт није само рекреација, већ некада значи и живот. Влада и Министарство спорта и младих опредјељења су да је неопходно да наша омладина сваког дана стиче спортске вјештине. 

,,Зато учите да пливате. Јер никад се не зна. Можда баш неко од вас некада буде онај који спашава. Не постоји разлог да вас не видимо као спасиоце на плажи или у базену, као пливаче и ватерполо играче.“ рекао је министар.

Јановић је закључио да држава јесте и да ће бити сервис грађана, особито када то наши најмлађи очекују од нас.

Родитељи и дјеца су истакли да су захвални Министарству спорта и младих, наглашавајући да ће дјеца ову прилику искористити да постану добри пливачи.

 
МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ