Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović primio osvajače medalja u džiju džici

Ministar Janović primio osvajače medalja u džiju džici
Datum objave: 25.07.2019 12:36 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je ju-jitsu reprezentativce, kao i rukovodstvo ovog saveza, povodom 9 osvojenih medalja na prvenstvu Evrope za seniore koje je održano u Bukureštu (Rumunija). Crnogorski reprezentativci su osvojili 2 zlatne, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.


Tim povodom Janović je istakao da je Crna Gora jedina država u regionu koja na ovaj način vrednuje rezultate ostvarene u neolimpijskim sportovima.

  
,,Ministarstvo konstantno nagrađuje sportiste iz neolimpijskih sportova kako kroz stipendije ,tako i kroz premije za ostvarene sportske rezultate. Cilj nam je da prepoznamo uspjehe, ali i da podržimo njihov rad i dalji napredak. Među neolimpijcima prednjače ju-jitsu sportisti koji ostvaruju zavidne rezultate i time opravdavaju povjerenje koje smo im ukazali.“ izjavio je ministar. 


Iz Ju – Jitsu saveza su se zahvalili ministru na kontinuiranoj podršci, kako u radu ovog Saveza, tako i u premijama koje sportisti dobijaju za ostvarene rezultate, naglašavajući da je tradicionalno dobra saradnja sa Ministarstvom motiv više za njihov kvalitetan i uspješan rad.


Ministar je naposljetku poželio sreću sportistima na Svjetskom prvenstvu koje ih očekuje do kraja godine.


Sastanku su prisustvovali predsjednik Saveza Ranko Vukotić, selektor Miloš Ašanin i sportisti: Stefan Vukotić, Filip Pešić, Lidija Caković, Dejan Vukčević, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Biljana Mitrović, Nikola Baštrica i Đorđe Klač. 

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH