Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Јановић примио освајаче медаља у џију џици

Министар Јановић примио освајаче медаља у џију џици
Датум објаве: 25.07.2019 12:36 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих Никола Јановић примио је ју-јитсу репрезентативце, као и руководство овог савеза, поводом 9 освојених медаља на првенству Европе за сениоре које је одржано у Букурешту (Румунија). Црногорски репрезентативци су освојили 2 златне, 4 сребрне и 3 бронзане медаље.


Тим поводом Јановић је истакао да је Црна Гора једина држава у региону која на овај начин вреднује резултате остварене у неолимпијским спортовима.

  
,,Министарство константно награђује спортисте из неолимпијских спортова како кроз стипендије ,тако и кроз премије за остварене спортске резултате. Циљ нам је да препознамо успјехе, али и да подржимо њихов рад и даљи напредак. Међу неолимпијцима предњаче ју-јитсу спортисти који остварују завидне резултате и тиме оправдавају повјерење које смо им указали.“ изјавио је министар. 


Из Ју – Јитсу савеза су се захвалили министру на континуираној подршци, како у раду овог Савеза, тако и у премијама које спортисти добијају за остварене резултате, наглашавајући да је традиционално добра сарадња са Министарством мотив више за њихов квалитетан и успјешан рад.


Министар је напосљетку пожелио срећу спортистима на Свјетском првенству које их очекује до краја године.


Састанку су присуствовали предсједник Савеза Ранко Вукотић, селектор Милош Ашанин и спортисти: Стефан Вукотић, Филип Пешић, Лидија Цаковић, Дејан Вукчевић, Вук Драгутиновић, Александра Поповић, Биљана Митровић, Никола Баштрица и Ђорђе Клач. 

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ