Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић: Црна Гора средиште активности младих из региона

Јановић: Црна Гора средиште активности младих из региона
Датум објаве: 12.09.2019 12:42 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих, Никола Јановић, отворио је Регионални тренинг за јачање капацитета за добитнике пројеката у оквиру Другог РYЦО Позива за финансирање пројеката. Министар је изразио задовољство због чињенице да се регионални тренинг организује у Црној Гори и истакао да и на овај начин потврђујемо да је регионална сарадња приоритет Црне Горе, а посебно у области омладинске политике.

„Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих од почетка пружају недвосмислену подршку функционисању Регионалне канцеларије за сарадњу младих, као до сада највидљивијем продукту Берлинског процеса. У невладином и образовном сектору видимо снажног партнера, а искључиво заједничким напорима можемо да утичемо на стварање подстицајног окружења за активизам и мобилност младих“, нагласио је Јановић.

Министар је указао на значај организовања петодневне обуке која представља одличну прилику за јачање професионалних капацитета омладинских организација и средњих школа са циљем што квалитетније имплементације пројеката за младе. „Увјерен сам да ћете кроз овај тренинг добити шансу да удружите снаге, ојачате међусобну сарадњу и партнерства кроз политику помирења, интеркултурализма, партиципације и социјалне инклузије младих широм региона“ – рекао је Јановић.

Министар је омладинским организацијама и средњим школама честитао на добијеној финансијској подршци за реализацију пројеката и захвалио се Регионалној канцеларији и Мисији ОЕБС-а на снажној подршци омладинском сектору у земљама Западног Балкана.

Видео: Обраћање министра спорта и младих Николе Јановића

Видео: Отварање Регионалног тренинга за јачање капацитета за добитнике грантова Другог позива за пројекте (РYЦО) - кадрови

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ