Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић: 50.000 еура за наше параолимпијце

Јановић: 50.000 еура за наше параолимпијце
Датум објаве: 01.10.2019 13:13 | Аутор: Министарство спорта и младих

Испис Штампај страницу


Министар спорта и младих Никола Јановић примио је данас Филипа Радовића, Дејана Башановића и Луку Бакића, освајаче бронзане медаље у екипној конкуренцији на Европском сениорском првенству у стоном тенису за особе са инвалидитетом које је недавно одржано у Хелсингборгу. Филип Радовић је, поред бронзане медаље у екипној конкуренцији, освојио и сребрну медаљу у појединачној конкуренцији чиме је и остварио свој најбољи резултат у каријери.

„Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих снажно помажу развој спорта код особа са инвалидитетом кроз финансијска издвајања за рад Параолимпијског комитета која су вишеструко већа у односу на претходни период. Резултати наших параолимпијаца нас обавезују да и у наредном периоду наставимо са унапредјењем услова за њихов рад“ истакао је Јановић.

За премије за наведене резултате из буџета Министарства спорта и младих ће за наше параолимпијце бити издвојено 50.000 еура.

,,Имамо највеће премије у региону које се уплаћују директно спортистима чиме као држава показујемо колико вреднујемо резултате које остварују наши репрезенти на престижним медјународним такмичењима, а данас ми је посебно драго сто су премије остварили они који су синоним посвећености, упорности и истрајности“- нагласио је министар.

Спортисти Радовић, Башановић и Бакић као и предсједник Параолимпијског комитета Игор Томић који је присуствовао пријему, захвалили су се министру Јановићу на великој подршци и одговорном односу који од самог поцетка Министарство спорта и младих показује према параолимпијцима и њиховим резултатима и истакли да је велики подстрек за даље успјехе брига коју држава у континуитету показује према лицима са инвалидитетом која се баве спортом.

Пријему је присуствовао и селектор параолимпијаца Николај Лупулеску.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ