Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Ulažući u fiskulturne sale ulažemo u naše talente

Janović: Ulažući u fiskulturne sale ulažemo u naše talente
Datum objave: 11.10.2019 12:35 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović i ministar prosvjete Damir Šehović, prisustvovali su otvaranju rekonstruisane fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Oktoih”, za šta je Ministarstvo sporta i mladih izdvojilo 29 hiljada eura.

Tom prilikom Janović je rekao da je ovo još jedan u nizu projekata u kojima Ministarstvo pokazuje da vodi računa o najmlađima i značaju sporta u njihovom obrazovanju i školovanju. 

,,Djeca u školi provode veliki dio dana. Fiskulturne sale u kojima se odvija nastava iz Fizičkog vaspitanja moraju biti na nivou koji našoj djeci garantuje ugodan i siguran boravak“- kazao je Janović.

Obraćajući se prisutnima Janović se osvrnuo na činjenicu da je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, omogućeno da perspektivni sportisti koji su i dobri đaci, budu korisnici Fonda za talente, a takođe i nastavnici fizičkog vaspitanja – mentori, kada je u pitanju školski sport.

,,Kao bivši sportista znam koliko je teško uklopiti školske obaveze sa obavezama koje sport svakodnevno podrazumijeva. A naši mladi, perspektivni sportisti pokazuju da je uz dobru organizaciju i iskreno zalaganje i to moguće. Zbog toga smo ponosni na vas, ali i svjesni da vam treba naša podrška koju ćemo vama i vašim mentorima, profesorima fizičkog dati kroz Fond za talente, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.” naglasio je Janović.

Ministar je zaključio da u našim školama rastu talenti i da kroz projekte ovakvog tipa ulažemo u budućnost našeg sporta.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH