Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Unapređujemo funkcionisanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih

Janović: Unapređujemo funkcionisanje Regionalne kancelarije za saradnju mladih
Datum objave: 14.10.2019 14:08 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Nikola Janović, ministar sporta i mladih, otvorio je regionalni sastanak predstavnika ministarstava nadležnih za vanjsku i omladinsku politiku država Zapadnog Balkana. Sastanak ima za cilj unapređenje pravnog okvira funkcionisanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih i lokalnih kancelarija, kao i razmjenu dobrih praksi i iskustava u ovoj oblasti.

 
„Drago mi je što je Crna Gora domaćin još jednog regionalnog skupa koji predstavlja priliku za jačanje saradnje i stvaranje bolje sinergije između svih aktera ove regionalne inicijative. Uvjeren sam da ovaj događaj predstavlja odličnu priliku da unaprijedimo pravni okvir funkcionisanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih i lokalnih RYCO kancelarija“ – istakao je Janović.

Pružanjem političke i operativne podrške Regionalnoj kancelariji za saradnju mladih, kao do sada najvidljivijem rezultatu Berlinskog procesa, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih su potvrdili opredijeljenost da kontinuirano rade na stvaranju uslova za što bolju inkluziju i regionalnu povezanost mladih.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH