Manja slova Veća slova RSS
>

Janović primio Boškovića i Mikulića

Janović primio Boškovića i Mikulića
Datum objave: 05.11.2019 14:16 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Bojana Boškovića i Nemanju Mikulića, osvajače medalja sa Svjetskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore koje je od 23 do 27.oktobra održano u Čileu.

Tom prilikom Janović je istakao da ga posebno raduje što naši karatisti u kontinuitetu ostvaruju odlične rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima što potvrđuje i rezultat Bojana Boškovića koji je postao svjetski prvak u mlađim kategorijama dok je Nemanja Mikulić osvojio bronzanu medalju.

„Ovo su veliki rezultati za našu državu. Moram zaista sa posebnim ponosom istaći da je Crna Gora u prethodne dvije godine osvojila rekordan broj medalja a upravo su za to najzaslužniji naši mladi talenti sa njihovim stučnim timovima“.

Janović je dodatno istakao da država prepoznaje i vrednuje ovakve rezultate naših sportista a posebno ga raduje što će Bošković i Mikulić steći status perspektivnih sportista i stipendije od Ministarstva sporta i mladih. Takođe je dodao i da je podrška prema Karate savezu na mnogo većem nivou nego ikada ranije.

Bošković i Mikulić kao i predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić koji je prisustvovao prijemu, zahvalili su se Vladi Crne Gore i Ministarstvu sporta i mladih na ogromnoj podršci koju ovaj resor u kontinuitetu ppruža prema Karate savezu.

Foto: Nikola Janović - karate reprezentativci, osvajači zlata i bronze na Svjetskom prvenstvu u Čileu