Manja slova Veća slova RSS
>

Janović primio stipendiste "Specijalne olimpijade"

Janović primio stipendiste "Specijalne olimpijade"
Datum objave: 08.02.2020 11:55 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je stipendiste "Specijalne olimpijade", Ivana Stojanovića i Lazara Živkovića, kao i predsjednika tog nacionalnog sportskog saveza, Aleksandra Vuksanovića i direktora Ivana Radovića.

Ministar je tom prilikom istakao da ga raduje činjenica što su konačno stvoreni uslovi za rad nacionalnog sportskog saveza, čija je djelatnost usmjerena na unaprijeđenje sporta kod osoba sa smetnjama u razvoju. "Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih će brinuti da sportisti u ovom savezu imaju sve neophodne uslove za rad i takmičenja, jer je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti važno pitanje koje pomaže njihovu inkluziju u društvo" istakao je Janović.

On je dodao da je ove godine, kako je i obećao na susretu sa sportistima, Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo sredstva za stipendiranje reprezentativaca "Specijalne olimpijade", koji predstavljaju našu državu na velikim međunarodnim takmičenjima.

Predsjednik Vuksanović je iskoristio ovu priliku da se zahvali ministru Janoviću na finansijskoj podršci u stvaranju uslova za rad ovog saveza, kao i podsticanju djece sa smetnjama u razvoju da se bave sportom, smatrajući to važnim koracima koje država čini na njihovoj inkluziji u društvo. Vuksanović je dodao da zahvaljujući Ministarstvu sporta i mladih po prvi put postoje adekvatni uslovi da se ovi sportisti bave time što najviše vole i da mogu nesmetano ići na takmičenja.

Da podsjetimo, Ministar Janović i američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, prisustvovali su prošle godine predstavljanju projekta "Ujedinjeni timovi", koji je imao za cilj uključivanje djece sa smetnjama u razvoju u sportske aktivnosti.

Učešće ministra Janovića na tom događaju bila je potvrda podrške globalnom pokretu Specijalne olimpijade, koju je promovisala Lusi Mejer, petostruka dobitnica zlatne medalje u plivanju, koja je posjetila Crnu Goru i naše sportiste Specijalne olimpijade.