Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Janović otvorio prvi „Sajam sporta“ u Bijelom Polju

Ministar Janović otvorio prvi „Sajam sporta“ u Bijelom Polju
Datum objave: 26.02.2020 18:22 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je prvi u nizu lokalnih sajmova sporta koji se održao danas u sportskoj dvorani Nikoljac u Bijelom Polju povodom obilježavanja Dana reprezentacije. 

Ove godine, osim obilježavanja na državnom nivou, Ministarstvo sporta i mladih u saradnji sa lokalnim samoupravama obilježava Dan reprezentacije i na lokalnom nivou. Cilj je svakako kontinuirana promocija sporta, sportskih aktivnosti kao i rada sportskih klubova iz opština širom Crne Gore.

“Ideja koja stoji iza ovog projekta jeste jačanje kulta crnogorske reprezentacije, kao i podsjećanje na to da je zaista ogromna čast i privilegija braniti boje svoje države i nastupati pod zastavom svoje zemlje. Ovo je još jedna prilika koju koristimo da pokažemo da je ta čast i privilegija obostrana, te da je Crna Gora zahvalna svojim reprezentativcima koji svakom svojom pobjedom grade siguran put uspjeha Crnoj Gori širom svijeta. Čvrsto sam uvjeren da obilježavanjem Dana reprezentacije takođe budimo našu omladinu, te da je podstičemo da se bavi sportskim aktivnostima i razvija zdrave navike. Zajedno dakle, kroz sport, gradimo zdravu i blistavu budućnost Crne Gore. “, ističe Janović.

Slogan koji prati manifestaciju je “Reprezentacija u srcu” koji ima za cilj da sa nivoa sportskih klubova pošalje snažnu poruku o značaja sporta i pripadnosti crnogorskoj reprezentaciji. 

Navedenom sajmu prisustvovalo je, pored ministra Janovića, predsjednika opština Bijelo Polje Petra Smolovića, Kolašina Milosava Bulatovića i Mojkovca Ranka Mišnića i preko dvije hiljade drugih učesnika. Od značaja je naglasiti i da su na sajmu predstavljena 52 kluba sa preko hiljadu sportista.